Другі стравиСтрави з м'ясаСтрави з овочів

Капуста з фаршем в мультиварці

Просте, смачне і ситне блюдо на вечерю для всієї родини!
Капуста – один з доступних овочів. Крім того білокачанна капуста дуже корисна, в ній зберігається багато корисних речовин навіть після термообробки. Капусту поважають ті що худнуть і сидять на дієті, і не дарма, вона, дійсно, сприяє схудненню при правильному способі приготування і мінімумі жирів. Але також капуста легко перетворюється в цілком ситну і смачну, калорійну вечерю, якщо її доповнити, наприклад, фаршем. Таке блюдо оцінять чоловіки, зайняті фізичною працею, клітковина і вуглеводи дають організму силу й енергію.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна 400 грамів
  • Фарш м’ясний 200 грамів
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Рослинна олія 1 столова ложка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Лавровий лист 1 штука
  • Запашний перець 2 штуки

Приготування:

  1. Для приготування цього простого блюда потрібен мінімум інгредієнтів, мультиварка і, відповідно, мінімум особистого часу. Залишиться тільки підготувати інгредієнти, а все інше зробить за вас мультиварка.
  2. Білокачанну капусту дрібно шаткуємо. Фарш можна взяти готовий. Або якщо є час і бажання, а також хочеться бути впевненим, що блюдо буде приготовлено зі справжнього м’яса, фарш можна накрутити самим. Фарш краще брати змішаний з яловичини та свинини, так блюдо вийде більш жирніше і соковитіше. Якщо хочеться, щоб обід чи вечеря були менш калорійні, то можна взяти курячий фарш.
  3. Цибулю чистимо і дрібно ріжемо. На сковороді розігріваємо олію, кладемо на сковороду дрібно порізану цибулю. Трохи її пасеруємо, додаємо фарш, обсмажуємо кілька хвилин, щоб фарш злегка побілів. Періодично перемішуємо.
  4. Викладаємо фарш з цибулею в чашу мультиварки. Туди ж відправляємо порізану капусту. Додаємо за смаком спеції: сіль, перець чорний мелений, можна кинути пару горошин запашного перцю і лаврового листа, вони блюдо не зіпсують, а додадуть приємний присмак. Це краще зробити, якщо використовується фарш яловичина-свинина, якщо фарш курячий, то такі спеції як запашний горошок і лавровий лист краще не додавати.
  5. Заливаємо водою, щоб вона трохи не закривала капусту з фаршем. Закриваємо мультиварку кришкою і включаємо програму «тушкування» на 2 години. За цей час пару раз варто заглянути в мультиварку і перемішати капустяну масу.
  6. Після звукового сигналу про готовність тушкованої капусти з фаршем можна його відразу подавати до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Овочева паелья

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close