Другі стравиСтрави з овочів

Капуста, тушкована з фаршем, баклажанами і помідорами

Ще один варіант страви для любителів тушкованої капусти — з м’ясним фаршем, баклажанами й помідорами. Завдяки фаршу блюдо виходить досить ситним і поживним, баклажани за смаком нагадують гриби, а томатна паста і помідори надають легку кислинку і насичений колір.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна 400 грамів
  • Фарш м’ясний (у мене свинина + курка) 300 грамів
  • Баклажан 200 грамів (1 штука)
  • Помідори 200 грамів (3 штуки)
  • Морква 80 грамів (1 штука)
  • Цибуля ріпчаста (дрібна) 60 грамів (1 штука)
  • Часник (великий) 1 зубчик
  • Томатна паста 2 столові ложки
  • Вода 300 мілілітрів
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Олія рослинна 2 столові ложки

Приготування:

  1. Фарш можна використовувати будь-який, у мене змішаний — свинина і куряче м’ясо. Фарш можна взяти покупний, або самостійно перекрутити м’ясо через м’ясорубку.
  2. Також для приготування можна використовувати додаткові приправи за смаком.
  3. Цибулю, моркву і часник очистити, вимити й обсушити.
  4. Цибулю нарізати невеликими кубиками.
  5. Моркву натерти на середній тертці.
  6. Часник нарізати шматочками.
  7. Сковороду розігріти й змастити олією, викласти моркву, цибулю і часник, обсмажити 3 хвилини, помішуючи.
  8. Після додати в сковороду фарш, перемішати й обсмажити протягом 5 хвилин на невеликому вогні, постійно розділяючи грудочки фаршу, щоб вони були якомога менше.
  9. Баклажан вимити, обсушити, відрізати кінчики з обох сторін. Баклажан нарізати невеликими кубиками.
  10. Викласти баклажани в сковороду й обсмажувати ще 2-3 хвилини.
  11. Додати в сковороду томатну пасту, перемішати вміст і зняти з вогню.
  12. Капусту нашаткувати тонкими смужками.
  13. Помідори вимити, вирізати місця кріплення плодоніжок. Нарізати помідори невеликими кубиками.
  14. В казанок або іншу каструлю з товстими стінками й дном викласти фарш з овочами. Поверх розподілити капусту і помідори. Додати воду, сіль і мелений перець.
  15. Тушкувати 10 хвилин. Потім перемішати, вогонь зробити мінімальним, каструлю накрити кришкою. Тушкувати вміст казанка 25-30 хвилин, періодично помішуючи, до готовності всіх овочів.
  16. Готову капусту, тушковану з фаршем, баклажанами й помідорами, можна подавати до столу як гарячою, так і холодною, в будь-якому варіанті смачно.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запіканка з цвітної капусти з солодким перцем і цибулею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close