Другі стравиСтрави з птиці

Качка в апельсиновій глазурі з пряними млинцями

Автор рецепта – Боббі Флай (Bobby Flay)

Соковиті шматочки запеченої пекінської качки в глазурі з соку апельсина, лимона і лайма, подаються з млинцями, до складу яких входять пряні трави. На приготування цієї страви потрібно чимало часу, але його приголомшливий смак вартує витрачених зусиль.

Час: 4 час. 41 хв.
Складність: середньо
Порцій: 10

Інгредієнти:

Запечена качка:

  • Молода качка вагою близько 2-2,5 кілограми
  • Грубозерниста сіль і мелений чорний перець
  • Цедра 1 апельсина
  • Цедра 1 лимона
  • Цедра 1 лайма
  • Маленька цибулина, розрізана навпіл
  • Кисла апельсинова глазур, рецепт нижче
  • Млинці з травами, рецепт нижче
  • Крес-салат (хрінниця сійна) для прикраси

Кисла апельсинова глазур:

  • Свіжовичавленого апельсинового соку 4 стакани
  • Свіжовичавленого лимонного соку 2 стакани
  • Свіжовичавленого соку лайма 1 стакан
  • 6 рубаних зубчиків часнику
  • Цільних насінин фенхелю 1 столова ложка
  • Чорного перцю горошком 1 чайна ложка

Млинці з травами:

  • 2 великих яйця
  • Молока 3/4 стакана
  • Води 1/2 стакана
  • Борошна 1 стакан
  • Солі 1/4 чайної ложки
  • Перцю грубого помелу 1/8 чайної ложки
  • Дрібно рубаного свіжого чебрецю 2 столові ложки
  • Дрібно рубаної зелені петрушки 2 столові ложки
  • Розтопленого вершкового масла 3 столові ложки
  • Вершкове масло для змазування сковороди

Приготування:

  1. Запечена качка. Розігрійте духовку до 150 ° С. За день до запікання видаліть тельбухи з черевної порожнини й шию качки. Надріжте шкіру у шиї, залишивши частину спереду, щоб їй можна було закрити місце відрізу, і видаліть зайвий черевний жир. Добре промийте та висушіть птицю. Покладіть качку на решітку, встановлену на деко, і поставте в холодильник, не накриваючи, на 24 години.
  2. Проколіть качину шкіру по всій поверхні птиці, в тому числі спину, через кожні 1,5 см шпажкою або невеликим ножем. Приправте порожнину качки сіллю і перцем і нафаршируйте її цедрою апельсина, лимона і лайма, а також цибулею. Покладіть качку на решітку в гусятницю і налийте туди склянку води. Запікайте птицю 3 години, виймаючи качку з духовки кожну годину, щоб знову наколоти шкіру. Вийміть качку з духовки й обережно злийте надлишки жиру з гусятниці. Жир можна зберегти для смаження картоплі або овочів. Збільште температуру духовки до 230 ° С. Поверніть качку в духовку і смажте до коричневої хрусткої скоринки ще близько 30 хв. Протягом останніх 20 хв смаження змастіть качку 1 стаканом апельсинової глазурі.
  3. Дайте качці постояти 20 хв перед нарізкою. Протягом цього часу змащуйте качину шкіру глазур’ю 4-5 разів. Поріжте качку і перекладіть м’ясо на тепле блюдо або піднос. Залишки глазурі можна використовувати для подачі.
  4. Змастіть поверхню млинця невеликою кількістю кислої апельсинової глазурі. Покладіть кілька шматочків качиного м’яса в центр млинця, а зверху – кілька гілочок крес-салату. Загорніть начинку в млинчики й подавайте.
  5. Кисла апельсинова глазур. Помістіть сік, часник, фенхель і перець горошком в невеликий сотейник і варіть на помірно сильному вогні до зменшення обсягу до 2 стаканів. Процідіть соус в миску й охолодіть до кімнатної температури. Коли він охолоне, викладіть 3/4 стакана в окремий посуд для подачі з млинцями.
  6. Млинці з травами. У блендері з’єднайте всі інгредієнти й змішуйте протягом 10 секунд. Поставте млинцеве тісто в холодильник на 1 годину. Нагрійте невелику антипригарну сковороду на сильному вогні. Змастіть її вершковим маслом. Налийте 30 грамів тіста в центр сковороди й обертайте її, щоб рівномірно розподілити тісто по дну. Випікайте 30 секунд і переверніть. Випікайте ще 10 секунд і викладіть на кухонну дошку. Залиште млинці в розгорнутому вигляді, щоб вони охололи. Продовжуйте випікати, поки не витратите тісто.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close