Качка в апельсиновій глазурі з пряними млинцями

Автор рецепта – Боббі Флай (Bobby Flay)
Соковиті шматочки запеченої пекінської качки в глазурі з соку апельсина, лимона і лайма, подаються з млинцями, до складу яких входять пряні трави. На приготування цієї страви потрібно чимало часу, але його приголомшливий смак вартує витрачених зусиль.
Час: 4 час. 41 хв.
Складність: середньо
Порцій: 10
Інгредієнти:
Запечена качка:
- Молода качка вагою близько 2-2,5 кілограми
- Грубозерниста сіль і мелений чорний перець
- Цедра 1 апельсина
- Цедра 1 лимона
- Цедра 1 лайма
- Маленька цибулина, розрізана навпіл
- Кисла апельсинова глазур, рецепт нижче
- Млинці з травами, рецепт нижче
- Крес-салат (хрінниця сійна) для прикраси
Кисла апельсинова глазур:
- Свіжовичавленого апельсинового соку 4 стакани
- Свіжовичавленого лимонного соку 2 стакани
- Свіжовичавленого соку лайма 1 стакан
- 6 рубаних зубчиків часнику
- Цільних насінин фенхелю 1 столова ложка
- Чорного перцю горошком 1 чайна ложка
Млинці з травами:
- 2 великих яйця
- Молока 3/4 стакана
- Води 1/2 стакана
- Борошна 1 стакан
- Солі 1/4 чайної ложки
- Перцю грубого помелу 1/8 чайної ложки
- Дрібно рубаного свіжого чебрецю 2 столові ложки
- Дрібно рубаної зелені петрушки 2 столові ложки
- Розтопленого вершкового масла 3 столові ложки
- Вершкове масло для змазування сковороди
Приготування:
- Запечена качка. Розігрійте духовку до 150 ° С. За день до запікання видаліть тельбухи з черевної порожнини й шию качки. Надріжте шкіру у шиї, залишивши частину спереду, щоб їй можна було закрити місце відрізу, і видаліть зайвий черевний жир. Добре промийте та висушіть птицю. Покладіть качку на решітку, встановлену на деко, і поставте в холодильник, не накриваючи, на 24 години.
- Проколіть качину шкіру по всій поверхні птиці, в тому числі спину, через кожні 1,5 см шпажкою або невеликим ножем. Приправте порожнину качки сіллю і перцем і нафаршируйте її цедрою апельсина, лимона і лайма, а також цибулею. Покладіть качку на решітку в гусятницю і налийте туди склянку води. Запікайте птицю 3 години, виймаючи качку з духовки кожну годину, щоб знову наколоти шкіру. Вийміть качку з духовки й обережно злийте надлишки жиру з гусятниці. Жир можна зберегти для смаження картоплі або овочів. Збільште температуру духовки до 230 ° С. Поверніть качку в духовку і смажте до коричневої хрусткої скоринки ще близько 30 хв. Протягом останніх 20 хв смаження змастіть качку 1 стаканом апельсинової глазурі.
- Дайте качці постояти 20 хв перед нарізкою. Протягом цього часу змащуйте качину шкіру глазур’ю 4-5 разів. Поріжте качку і перекладіть м’ясо на тепле блюдо або піднос. Залишки глазурі можна використовувати для подачі.
- Змастіть поверхню млинця невеликою кількістю кислої апельсинової глазурі. Покладіть кілька шматочків качиного м’яса в центр млинця, а зверху – кілька гілочок крес-салату. Загорніть начинку в млинчики й подавайте.
- Кисла апельсинова глазур. Помістіть сік, часник, фенхель і перець горошком в невеликий сотейник і варіть на помірно сильному вогні до зменшення обсягу до 2 стаканів. Процідіть соус в миску й охолодіть до кімнатної температури. Коли він охолоне, викладіть 3/4 стакана в окремий посуд для подачі з млинцями.
- Млинці з травами. У блендері з’єднайте всі інгредієнти й змішуйте протягом 10 секунд. Поставте млинцеве тісто в холодильник на 1 годину. Нагрійте невелику антипригарну сковороду на сильному вогні. Змастіть її вершковим маслом. Налийте 30 грамів тіста в центр сковороди й обертайте її, щоб рівномірно розподілити тісто по дну. Випікайте 30 секунд і переверніть. Випікайте ще 10 секунд і викладіть на кухонну дошку. Залиште млинці в розгорнутому вигляді, щоб вони охололи. Продовжуйте випікати, поки не витратите тісто.
Смачного!