Індичка з ананасами

До м’яса птиці дуже добре підходять всі види фруктів, але ананаси надають особливу пікантність. На цей раз я пропоную вам рецепт, як приготувати індичку з ананасами й зеленим перцем в томатному соусі.
Ця страва чудово поєднується з білим рисом або іншими крупами. Ви можете також подавати індичку як рагу з білим хлібом на вечерю. З овочами ви також можете поекспериментувати, додати свої улюблені. Деякі кулінари замінюють ананаси яблуками, з чим індичка теж непогано поєднується.
Інгредієнти:
- Індичка 50 грамів
- Ананаси 1 штука (банка)
- Цибуля 2 штуки
- Зелений перець 1 штука
- Біле сухе вино 200 мілілітрів
- Томатна паста 3 чайних ложки
- Борошно 1 столова ложка
- Рослинна олія 2 столові ложки
- Вода 100 мілілітрів
- Сушена м’ята 1 столова ложка
- Сіль за смаком
- Перець за смаком
Приготування:
- М’ясо вимийте, промокніть паперовим рушником і наріжте кубиками. Додайте сіль, перець і ложку борошна.
- Очистіть цибулю і наріжте півкільцями. Вимийте перець, видаліть насіння і наріжте смужками. З ананасів злийте маринад.
- На сковороді розігрійте олію й обсмажте м’ясо. Коли м’ясо підрум’яниться, додайте нарізану цибулю. Смажте, поки цибуля не стане золотистою.
- Додайте вино, почекайте якийсь час, поки спирт не випарується. Розведіть в половині чашки води томатну пасту і додайте до індички. Тушкуйте рагу на маленькому вогні 40 хвилин.
- Через 20 хвилин після початку готування, додайте шматочки ананаса і перець. Якщо соус надто густий, додайте трохи води.
- В кінці додайте подрібненої висушеної м’яти або нарізане свіже листя. Якщо потрібно додайте сіль і перець.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Курка гриль з базиліковим соусом