Другі стравиСтрави з птиці

Гусак запечений з апельсинами

Гусак з апельсинами – рум’яне свято смаку.
Подавати запеченого гусака рекомендується як основне м’ясне блюдо під гарнір з картоплі, круп, запечених або відварених овочів, просто з соусами й свіжою зеленню.

Інгредієнти:

  • Гусак 2 кілограми
  • Апельсини 2 штуки
  • Соєвий соус 100 мілілітрів
  • Мед 60 грамів
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Рослинна олія 50 мілілітрів
  • Перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. Підготувати необхідні продукти. Гусака ретельно промити, видалити все зайве, з хвоста вирізати залозу, ще раз промити всередині й зовні, обсушити паперовими серветками.
  2. У салатник або глибокій мисці змішати соєвий соус, сіль, мелений чорний перець, мед і рослинну олію без запаху. Мед додавати обов’язково – без цього інгредієнта ви не отримаєте рум’яної, карамелізованої шкірки на запеченій птиці.
  3. Натерти приготовленим маринадом птицю зсередини й зовні, залишивши половину соусу. Прибрати тушку гусака в холод на 1 годину для маринування. Потім витягти й знову натерти маринадом, діяти з невеликим натиском, втираючи маринад в шкіру, особливо на грудях.
  4. Апельсини очистити від шкірки, зрізати весь білий шар під нею на плодах – він моторошно гірчить і може зіпсувати собою весь смак страви. Нарізати очищені плоди скибочками або часточками.
  5. Засунути апельсинові часточки у тушку гусака якомога глибше. Витягти тушку і залишити при кімнатній температурі на 1 годину, тому, що холодну птаху не запікають – вона може залишитися сирою всередині після термічної обробки.
  6. Помістити фаршированого гусака в рукав для запікання, якісно зав’язати краї рукава, щоб не було виходів для повітря. Помістити в розігріту до 220 ° С духовку, запікати близько 2 годин. Птицю за часом завжди запікають, виходячи з її ваги: ​​тушку вагою 2 кг запікають 2 години.
  7. Через 2 години витягти форму і розрізати рукав, діючи дуже акуратно, щоб не обпектися парою. Видалити рукав і запекти птицю до рум’яної скоринки. Якщо з якоїсь сторони шкіра підгорятиме, накрити її фольгою або пергаментним папером для рівномірної рум’яни.
  8. Готового гусака з апельсинами витягти з духовки та злегка остудити, прикрасити перед подачею на стіл свіжими апельсинами, зеленню, овочами. Вже на столі розрізати на порційні шматочки, спочатку відрізаючи ніжки, потім крила, потім грудки і т.д.

Гусак з апельсинами – справжня святкова страва, яка вимагає часу і сил при створенні. Завдяки цитрусової кислоти, гусяче м’ясо при запіканні стає ніжним і соковитим, ароматним, мед сприяє рум’яній, карамелізованій скоринці. Разом з гусаком можна запекти картоплю в тій же формі – вона просочиться жиром з птиці, що виділився і буде розсипчастою на смак.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курка з каррі та манго

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close