Гуляш зі свинини з підливою

Мрієте здивувати свою сім’ю кулінарним талантом? Приготуйте гуляш за традиційним рецептом. Класичний гуляш зі свинини з підливою готується без будь-яких хитрощів.
Гуляш готується зі свіжого м’яса з додаванням цибулі, моркви, спецій і свіжих помідорів. Помідори можна замінити томатною пастою. У ресторанах це блюдо часто готують з болгарським перцем і солоними огірками. Всі інгредієнти підливи надають цій м’ясній страві неповторний смак і аромат. Зі спеціями ви можете поекспериментувати: додати чорний і запашний перець або готову приправу для гуляшу.
На гарнір до гуляшу ви можете подати відварні або смажені макарони, картопляне пюре або будь-яку страву з крупи, наприклад перлову кашу, рис або гречку.
Також до цієї страви додаються сливи, родзинки й навіть апельсинові часточки. Можна експериментувати на основі класичного рецепта.
Інгредієнти:
- Свинина 600 грамів
- Цибуля ріпчаста 1-2 штуки
- Морква 1 штука
- Рослинна олія 50 мілілітрів
- Томатна паста 3 столові ложки
- Сіль, спеції 1 столова ложка
- Лавровий лист 2 штуки
- Борошно пшеничне 2 столові ложки
Приготування:
- Свинину обмити, прибрати плівки. Порізати смужками або шматочками.
- У каструлю з товстим дном або в сковороду влити олію і поставити на вогонь. Опустити м’ясо, посолити.
- Обсмажити м’ясо до появи рум’яної скоринки.
- Цибулю порізати кубиками. Моркву натерти на тертці.
- Томатну пасту розвести водою і ретельно перемішати. На 2-3 столові ложки пасти – 1/2 склянки води.
- Можна використовувати свіжі томати 2-3 штуки, їх слід подрібнити в пюре.
- У каструлю з м’ясом додати цибулю, обсмажити 10 хвилин. Потім влити томатне пюре. Додати спеції й продовжувати тушкувати.
- Покласти терту моркву до м’яса і ретельно перемішати. Тушкувати 20 хвилин.
- Борошно додати в підливу і влити 1/3 склянки води, ретельно перемішати. Тушкувати ще 15 хвилин з відкритою кришкою, помішуючи.
- За 5 хвилин до закінчення приготування опустити в гуляш 2 лаврові листки.
Класичний гуляш зі свинини з підливою готовий! Подавайте з улюбленим гарніром.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Антрекот зі свинини на сковороді