Другі стравиСтрави з м'яса

Гуляш зі свинини з підливою

Мрієте здивувати свою сім’ю кулінарним талантом? Приготуйте гуляш за традиційним рецептом. Класичний гуляш зі свинини з підливою готується без будь-яких хитрощів.

Гуляш готується зі свіжого м’яса з додаванням цибулі, моркви, спецій і свіжих помідорів. Помідори можна замінити томатною пастою. У ресторанах це блюдо часто готують з болгарським перцем і солоними огірками. Всі інгредієнти підливи надають цій м’ясній страві неповторний смак і аромат. Зі спеціями ви можете поекспериментувати: додати чорний і запашний перець або готову приправу для гуляшу.

На гарнір до гуляшу ви можете подати відварні або смажені макарони, картопляне пюре або будь-яку страву з крупи, наприклад перлову кашу, рис або гречку.

Також до цієї страви додаються сливи, родзинки й навіть апельсинові часточки. Можна експериментувати на основі класичного рецепта.

Інгредієнти:

  • Свинина 600 грамів
  • Цибуля ріпчаста 1-2 штуки
  • Морква 1 штука
  • Рослинна олія 50 мілілітрів
  • Томатна паста 3 столові ложки
  • Сіль, спеції 1 столова ложка
  • Лавровий лист 2 штуки
  • Борошно пшеничне 2 столові ложки

Приготування:

  1. Свинину обмити, прибрати плівки. Порізати смужками або шматочками.
  2. У каструлю з товстим дном або в сковороду влити олію і поставити на вогонь. Опустити м’ясо, посолити.
  3. Обсмажити м’ясо до появи рум’яної скоринки.
  4. Цибулю порізати кубиками. Моркву натерти на тертці.
  5. Томатну пасту розвести водою і ретельно перемішати. На 2-3 столові ложки пасти – 1/2 склянки води.
  6. Можна використовувати свіжі томати 2-3 штуки, їх слід подрібнити в пюре.
  7. У каструлю з м’ясом додати цибулю, обсмажити 10 хвилин. Потім влити томатне пюре. Додати спеції й продовжувати тушкувати.
  8. Покласти терту моркву до м’яса і ретельно перемішати. Тушкувати 20 хвилин.
  9. Борошно додати в підливу і влити 1/3 склянки води, ретельно перемішати. Тушкувати ще 15 хвилин з відкритою кришкою, помішуючи.
  10. За 5 хвилин до закінчення приготування опустити в гуляш 2 лаврові листки.
    Класичний гуляш зі свинини з підливою готовий! Подавайте з улюбленим гарніром.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Антрекот зі свинини на сковороді

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close