Другі стравиСтрави з м'яса

Гуляш зі свинячого серця

Приготуємо гуляш зі свинячого серця. Якщо серце довго тушкувати, то воно стане м’яким і ніжним. Витративши трохи часу на приготування цієї страви, ви не будете розчаровані. Смачний і ситний обід або вечеря для всієї родини — забезпечена!

Кращий спосіб приготувати серце — це довго тушкувати в соусі з додаванням овочів. При тривалому приготуванні волокна м’яса розм’якшуються, а текстура стає ніжніше. Звичайно, можна взяти для вечері м’якуш свинини або яловичини, але саме серце містить більше вітамінів і мінералів, ніж інші частини туші. Наприклад, в серці є вітаміни групи B, С, Е, РР, залізо, фосфор, йод і калій.

Інгредієнти:

  • Серце свиняче 500 грамів
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Борошно пшеничне 25 грамів
  • Олія соняшникова 40 мілілітрів
  • Томатна паста 25 грамів
  • Лавровий лист 1 штука
  • Перець чорний мелений 1 чайна ложка
  • Сіль 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Серце розрізати уздовж, очистити від плівок і великих кровоносних судин, видалити згустки крові.
  2. Ретельно промити й вимочити в холодній воді протягом 2-3 годин.
  3. Серце обсушити й нарізати кубиками вагою в 30-40 грамів.
  4. Кубики знову обмити, обсушити, посипати перцем і сіллю. Перемішати.
  5. Викласти шматочки серця на глибоку сковороду з розігрітою олією й обсмажити до рум’янцю.
  6. Цибулину очистити й подрібнити.
  7. Обсмажити цибулю на олії до м’якості.
  8. Викласти цибулю на сковороду до серця й обсипати борошном.
  9. Знову все перемішати й потримати на вогні ще 3 хвилини.
  10. Обсмажені шматочки залити гарячою водою так, щоб вони були злегка покриті рідиною, покласти томатну пасту і лавровий лист.
  11. Закрити сковороду кришкою і тушкувати на слабкому вогні близько 1,5 години.
  12. Час тушкування дано приблизно і залежить від якості м’яса і розміру шматочків.
  13. На гарнір до гуляшу зі свинячого серця подати смажену або відварну картоплю і консервований зелений горошок. Страву можна посипати подрібненою зеленню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Відбивні зі свинини з грибами й сиром

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close