Другі стравиСтрави з грибів

Гриби портобелло c козячим сиром

Печериці вважаються найціннішим дієтичним продуктом. У цьому, здавалося б, простому інгредієнті, міститься величезна кількість легкозасвоюваного білка, надзвичайно цікавих і поживних елементів. Недарма багато кулінарів жартують, що гриби є прекрасною альтернативою м’ясу. З печериць можна приготувати всілякі оригінальні страви. Всі вони виходять ситними, корисними й легкими.

Представляємо вашій увазі цікавий і водночас досить простий у приготуванні рецепт. Гриби Портабелло, фаршировані козячим сиром, можуть стати справжньою знахідкою. Особливо не залишить це блюдо байдужими тих, хто ​​стежить за своєю фігурою.

Інгредієнти:

  • Печериці Портобелло 8 штук
  • Оливкова олія 2 столові ложки
  • Цибуля шалот 2 штуки
  • Шпинат 20 грамів
  • Вершкове масло 30 грамів
  • Панірувальні сухарі 100 грамів
  • Часник 1 зубчик
  • Соус Маринара 100 мілілітрів
  • Козячий сир 120 грамів
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Гриби промити під водою та очистити. Видалити з них ніжку і відправити в підготовлену миску.
    Перед фаршируванням з печериць необхідно видалити зайву вологу. Для цього розігріти духовку до 220 ˚ С. Деко для випічки злегка збризнути оливковою олією. Рівномірно розподілити по його поверхні гриби ковпачком догори, посипати їх сіллю і меленим чорним перцем.
  2. Запікати печериці потрібно протягом 20-25 хвилин. Якщо в процесі випікання в ковпачках утворюється волога, її необхідно періодично зливати. Після того як гриби будуть готові, помістити їх в підготовлений посуд і приступити до підготовки начинки.
  3. Для приготування начинки необхідно розігріти в сотейнику половину вершкового масла. Додати в нього нарізану невеликими шматочками одну цибулю шалот. Підсмажити на олії цибулю протягом 3-4 хвилин, поки вона не стане м’якою і майже прозорою.
  4. Потім в масу з цибулі й вершкового масла додати шпинат і збільшити вогонь до середнього. Суміш залишити на плиті на кілька хвилин. Як тільки шпинат приготується, начинку приправити меленим чорним перцем і сіллю.
  5. Для приготування хрусткого покриву половину вершкового масла розтопити на середньому вогні. Як тільки масло почне шипіти, в нього додати другу дрібно нарізану цибулю шалот і прожарити масу протягом 1-2 хвилин.
  6. Додати в місткість з маслом і цибулею шалот панірувальні сухарі й подрібнений часник. Щоб панірувальні сухарі не пригоріли, готову масу необхідно постійно помішувати. Як тільки, колір сухарів стане світло-золотистим, потрібно вимкнути вогонь і пересипати масу в малу миску.
  7. Розігріти духовку до 220˚С. На деко або сковороду розмістити лист пергаменту. Розподілити запечені гриби ковпачком догори по всій площі. Заповнити кожен гриб соусом Маринара. Зверху на нього покласти масу зі шпинату і цибулі.
  8. На обробній дошці нарізати невеликими шматочками козячий сир. Поверх кожної печериці помістити сир і посипати на нього суміш з цибулі шалот і панірувальних сухарів, що залишилася.
    Випікати блюдо потрібно протягом 10-15 хвилин до утворення золотистої скоринки.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close