Другі стравиСтрави з овочів

Гречка з фаршем, болгарським перцем і морквою

Гречка з фаршем, болгарським перцем і морквою — це ситно, яскраво і цікаво. М’ясний фарш, болгарський перець, ароматні трави, свіжі помідори й сметана роблять блюдо неймовірно смачним і соковитим. Спробуйте приготувати гречку таким способом!

Інгредієнти:

  • Крупа гречана 150 грамів
  • Перець болгарський (червоний) 300 грамів
  • Помідори 280 грамів
  • Фарш м’ясний (у мене свинячо-яловичий) 250 грамів
  • Морква 150 грамів
  • Цибуля ріпчаста 130 грамів
  • Часник 2 зубчики
  • Сметана 70 грамів
  • Олія 30 мілілітрів (2 столові ложки)
  • Кріп сушений 1 чайна ложка
  • Базилік сушений 1 чайна ложка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. Гречану крупу промиваємо і заливаємо 300 мл води. Підсолюємо.
  2. Ставимо каструлю з гречкою на вогонь, доводимо до закипання, потім зменшуємо вогонь і на маленькому вогні під кришкою варимо гречку близько 15 хвилин, до готовності й розсипчастого стану.
  3. Цибулю і моркву очищаємо. Цибулю нарізаємо кубиками, моркву — брусочками.
  4. Болгарський перець розрізаємо, видаляємо насіння і нарізаємо прямокутними або квадратними шматочками середнього розміру. Часник очищаємо і подрібнюємо ножем.
  5. Помідори опускаємо на 1-2 хвилини в окріп, потім виймаємо і знімаємо шкірку.
  6. Помідори подрібнюємо блендером або на тертці.
  7. У сковороді розігріваємо олію і на вогні трохи нижче середнього обсмажуємо цибулю з морквою 5-7 хвилин, до золотистого кольору.
  8. До цибулі з морквою додаємо болгарський перець і часник.
  9. Обсмажуємо все разом ще близько 5 хвилин.
  10. Додаємо в сковороду з овочами м’ясний фарш.
  11. Перемішуємо й обсмажуємо на середньому вогні 5-7 хвилин, часто помішуючи, до рум’янцю фаршу.
  12. Додаємо подрібнені помідори й сметану.
  13. Також додаємо сіль, чорний перець, сушений кріп і базилік. Перемішуємо.
  14. Накриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь і на маленькому вогні тушкуємо все 5 хвилин. Потім відкриваємо кришку, збільшуємо вогонь і, часто помішуючи, продовжуємо обсмажувати ще 3-5 хвилин, до повного випаровування рідини.
  15. Потім додаємо гречку.
  16. Перемішуємо і прогріваємо все близько 2 хвилин.
  17. Гречка з фаршем, болгарським перцем і морквою готова. Розкладаємо страву по тарілках.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Тушкована картопля з консервованою квасолею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close