Гречаники з начинкою з варених яєць і кропу

Готуємо прості й корисні гречаники з начинкою. Для цієї страви можна відварити гречану крупу або використовувати кашу, яка залишилася після трапези. Змішаємо гречку з курячим фаршем, додамо цибулю з часником для яскравості смаку. Для начинки використовуємо варені яйця і кріп – прекрасне поєднання інгредієнтів на смак. Гречаники запікаємо в духовці, що робить страву менш калорійну.
Інгредієнти:
- Крупа гречана 150 грамів
- Фарш курячий 400 грамів
- Яйця 2 штуки
- Цибуля ріпчаста 80 грамів
- Часник 1 зубчик
- Кріп свіжий 5 грамів
- Сіль на смак
- Перець чорний мелений на смак
- Олія рослинна (для змащування форми) 1 чайна ложка
Приготування:
- Гречану крупу промити, залити в каструлі 300 мл води й поставити на вогонь. Варити після закипання під кришкою 20-25 хвилин на маленькому вогні.
- Очищену цибулю нарізати невеликими шматочками.
- Перекласти цибулю в чашу блендера і подрібнити максимально дрібно.
- Включити духовку для розігрівання до 180 градусів.
- Курячий фарш викласти в миску, додати відварену гречку і подрібнену цибулю.
- Часник очистити й пропустити через прес до фаршу. Додати часник, сіль і чорний мелений перець.
- Перемішати всі інгредієнти.
- Яйця зварити на круто: помістити в каструлю, залити водою і варити з моменту закипання 10 хвилин. Потім остудити в холодній воді.
- Варені яйця очистити, нарізати невеликими кубиками.
- Кріп промити й дрібно нарізати.
- Змішати яйця і кріп. З фаршу сформувати невеликі коржі. У центр кожної заготівлі викласти трохи начинки з яєць і кропу.
- Після сформувати котлетку, сховавши начинку всередині.
- Форму для запікання або деко застелити фольгою і злегка змастити олією. Викласти всі заготівлі гречаників.
- Запікати гречаники в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.
- Готові гречаники з начинкою з варених яєць і кропу можна подавати до столу.
- Доповнити гречаники можна будь-якими соусами, свіжими овочами.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Курячі котлети з сиром і яблуком