Гратен з цвітною капустою

Найважливіший елемент цієї смачної овочевої запіканки – густий сирний соус, яким Ina Garten доповнює цвітну капусту. Для верхнього шару вона використовує суміш сиру пармезан і грюєр, які надають страві горіховий аромат.
Час: 50 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4
Інгредієнти:
- 1 розділена на суцвіття головка цвітної капусти (1,4 кілограма)
- Сіль
- Вершкового масла, порційно 4 столові ложки (55 грамів)
- Борошна 3 столові ложки
- Гарячого молока 2 стакани
- Свіжомеленого чорного перцю 1/2 чайної ложки
- Натертого мускатного горіха 1/4 чайної ложки
- Натертого сиру грюєр, порційно 3/4 стакана
- Натертого сиру пармезан 1/2 стакана
- Свіжих хлібних крихт 1/4 стакана
Приготування:
- Розігрійте духовку до 190 ° С.
- У великій каструлі з киплячою підсоленою водою відварити суцвіття цвітної капусти протягом 5-6 хвилин, поки вони не стануть м’якими, але збережуть пружність. Злийте воду.
- В цей час в сотейнику середнього розміру на слабкому вогні розтопіть 2 столові ложки вершкового масла. Додайте борошно, постійно перемішуючи дерев’яною ложкою протягом 2 хвилин. У цю суміш влийте гаряче молоко і перемішайте, поки вона не почне кипіти. Варіть, постійно перемішуючи віночком, протягом 1 хвилини, поки суміш не загусне. Вимкніть вогонь, додайте 1 чайну ложку солі, перець, мускатний горіх, 1/2 стакана сиру грюєр і пармезан.
- Вилийте 1/3 частину соусу на дно форми для запікання розміром 20х28х5 см. Зверху покладіть проціджену цвітну капусту, а соусом рівномірно полийте капусту зверху.
- Змішайте хлібні крихти з 1/4 стакана сиру грюєр, що залишився і посипте цією сумішшю поверхню запіканки. Розтопіть решту 2 столові ложки вершкового масла і полийте ними гратен. Посипте сіллю і перцем. Запікайте 25-30 хвилин, поки поверхня не підрум’яниться. Подавайте гарячим або кімнатної температури.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Кукурудза гриль у вершковому маслі з чилі