Равіолі з грибами та шпинатом

Інгредієнти:
Равіолі:
- Грибів шампіньйонів 1/2 стакана, дрібно нарізати
- Замороженого шпинату 300 грамів, розморозити й віджати
- Оливкової олії 1/2 стакана, плюс 2 ст. л. для відварювання пельменів
- Маскарпоне 1/4 стакана
- Тертого пармезану 1/3 стакана, і ще трохи для подачі
- Рисового паперу 6 листів (квадрат 15 см)
- 2 великих яйця, збитих з 1 чайною ложкою води
- Томатного соусу 2 стакани, рецепт нижче
- Сіль і мелений чорний перець
- Додаткове обладнання: форма-штамп для виготовлення пельменів
Гриби в томатному соусі:
- Грибів шампіньйонів 170 грамів, нарізати часточками, і посолити
- Оливкової олії 1/2 стакана
- Маленька цибуля 1 штука, нарізати
- Часнику 2 зубчики, нарізати
- Селери 1 стебло, нарізати
- Морква 1 штука, нарізати
- Морська сіль і мелений чорний перець
- Консервованих помідорів 900 грамів
- Лаврових листки 2 штуки
- Несолоного вершкового масла 4 столові ложки
Приготування:
- Зробіть начинку. У великій каструлі сильно розігрійте 1/4 стакана оливкової олії. Всипте гриби і смажте, поки вся рідина з грибів не випарується, близько 6 хвилин. Додайте шпинат і протушкувати близько 2 хвилин. Зніміть з плити, і дайте постояти.
- Подрібніть начинку паузами в кухонному комбайні. Перекладіть в миску і перемішайте з двома видами сиру. Перевірте на смак; відставте в сторону. Розкладіть на обробній дошці 3 листи рисового паперу, змастіть яйцем. Використовуючи столову ложку, розподіліть начинку, по 4 купки на кожному з 3 аркушів. Накрийте тістом, що залишилися і заліпити краї. За допомогою форми виріжте 12 акуратних равіолі. Покладіть пельмені на лист для випічки й накрийте лляним рушником для запобігання завітрювання.
У великій каструлі 5 л закип’ятіть воду з олією. Киньте жменю пельменів і варіть 2-3 хв, потім виловити й покладіть на тарілку. Відваріть всі равіолі. - Зробіть соус. У сотейнику розігрійте решту оливкової олії, і киньте нарізані гриби, смажте до тих пір, поки більша частина рідини не випарується, і гриби не стануть м’якими, близько 8 хв. Влийте томатний соус і тушкуйте протягом 5 хв.
- Розділіть равіолі між двома порціями. Зверху полийте соусом і посипте пармезаном. Подавайте.
Томатний соус. У великій каструлі розігрійте на середньому вогні 1/2 ст. оливкової олії. Додайте цибулю і часник, і смажте до м’якості й напівпрозорості, близько 5-10 хвилин, приправте сіллю і перцем. Додайте селеру і моркву, і смажте до тих пір, поки всі овочі не стануть м’якими, приблизно 5-10 хв. Додайте помідори й лаврове листя, готуйте при повільному кипінні протягом 1 години, і поки соус не загусне. Вийміть лаврове листя і спробуйте на смак. Якщо соус на смак кислуватий, додайте вершкове масло, по 1 ст. л за один раз.
Завантажте половину томатного соусу в блендер. Збийте до однорідності. Збийте половину соусу.
Якщо не витрачаєте весь соус, залиште його для іншої страви. Дайте йому повністю охолонути й перелийте в мішки для заморозки. Зберігайте в морозильній камері до 6 місяців.
Смачного!