Фрикадельки з печеними овочами й рисом

Фрикадельки з печеними овочами й рисом. Блюдо самостійне – тут і гарнір і головне блюдо і салат з печених овочів. Рис можна замінити на іншу крупу або пасту.
Інгредієнти:
- Фарш (свинячо-яловичий) 300 грамів
- Хлібна крихта 2 столові ложки
- Сіль за смаком
- Перець чорний за смаком
- Рис відварний 2 склянки
- Кабачок 0,5 штуки
- Помідори черрі на смак
- Часник 4 зубчики
- Червона цибуля 0,5 штуки
- Оливкова олія 2 столові ложки
- Петрушка за смаком
Приготування:
- Нарізати кабачок, червону цибулю і розчавити зубчики часнику, томати черрі висипати цілі (я запікала половину томатів), посолити, посипати прованськими травами, і влити пару ложок оливкової олії. Перемішати.
- Розкласти на деко і відправити в духовку на хвилин 30 при температурі 200 градусів.
Зварити рис до готовності. - Для фрикадельок змішати фарш, сіль, перець і хлібну крихту. Перемішати. Сформувати маленькі фрикадельки й смажити на олії до готовності.
- Збираємо блюдо. Розкласти першим шаром рис і полити його олією з дека після запікання овочів.
- Розкидати овочі. Розкласти фрикадельки й свіжі томати черрі. Подавати відразу.
Смачного!