Другі стравиСтрави з риби

Форель на грилі

Ціла форель, посмажена на грилі, — це просто, але дуже смачно. Для приготування потрібна тільки випотрошена риба, ароматна зелень і лимон. У тушку закладаються пучки кропу, петрушки й тархуна і часточки лимона.

Риба смажиться на грилі з двох сторін до хрусткої золотистої скоринки, і готово! Ідеальне блюдо для літньої вечері, яке буде виглядати дуже святково, якщо сервірувати апетитну форель смаженими на грилі половинками лимона.

Щоб рибу було легше перевертати на грилі, використовуйте спеціальну решітку або кошик для смаження.

Інгредієнти:

  • 4 цілі форелі (приблизно по 0,5 кг кожна), почищені, помиті й обсушені
  • Свіжого кропу 8 гілочок
  • Свіжої петрушки 8 гілочок
  • Свіжого тархуна 8 гілочок
  • 2 лимони, 1 нарізаний скибочками й 1 розрізаний навпіл
  • Рослинна олія, щоб змастити гриль
  • Спеціальне обладнання: кухонна нитка і кошик для смаження риби

Приготування:

  1. Розігрійте гриль до помірно сильного жару.
  2. Посоліть і поперчіть порожнину кожної форелі.
  3. Додайте по 2 гілочки кропу, петрушки й тархуна, а також достатню кількість скибочок лимона, щоб наповнити ними порожнину кожної риби.
  4. Зв’яжіть форель в декількох місцях кухонною ниткою, щоб зелень і скибочки лимона не випали.
  5. Змастіть рослинною олією грати гриля і кошик для смаження риби. Покладіть рибу в кошик і смажте з одного боку до підсмаженої скоринки, 7-8 хвилин.
  6. Переверніть кошик з рибою і продовжуйте смажити, поки риба не стане матовою і підсмаженою з іншого боку, 6-8 хвилин.
  7. Тим часом покладіть половинки лимона на гриль зрізами вниз і смажте до обвуглених відмітин, приблизно 6 хвилин.
  8. Акуратно викладіть рибу з кошика. Розріжте нитку, перекладіть рибу на блюдо сервірування і подавайте з половинками смаженого на грилі лимона.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запечена скумбрія з адигейським сиром

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close