Фаршировані курячі ніжки в духовці

Не просто запечена курочка, а зі смачною тягучою начинкою!
Фаршировані ніжки в духовці – начебто дуже просте блюдо, але, водночас, оригінальне і вишукане. Подавати ніжки можна з будь-яким гарніром: і картоплею, і крупами, і овочами – як свіжими, так і вареними або запеченими.
Інгредієнти:
- Курячі ніжки 600 грамів
- Твердий сир 60 грамів
- Часник 2 зубчики
- Сметана 40 грамів
- Гірчиця 15 грамів
- Сіль за смаком
- Перець за смаком
- Рослинна олія 5 мілілітрів
Приготування:
- Миємо ніжки, трохи обсушуємо паперовим рушником. Акуратно стягуємо шкіру. Натираємо ніжки сіллю.
- Чистимо і подрібнюємо часник. У м’ясі робимо глибокі надрізи, не наскрізь. У розрізи поміщаємо подрібнений часник.
- Тремо на тертці сир. Фаршируємо ніжки сиром, поміщаючи його в розрізи. Зверху на м’ясо кладемо сир і натягуємо шкіру назад.
- У миску кладемо сметану, додаємо гірчицю, перемішуємо. Цією сумішшю змащуємо ніжки з усіх боків.
- Нафаршировані ніжки поміщаємо в форму для запікання, яку попередньо потрібно змастити рослинною олією. Ставимо форму в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин. Зверху присипаємо чорним меленим перцем.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Кукурудзяні млинці з качиним конфі