Домашня італійська ковбаса

Автор рецепта – Майкл Ломонако – американський шеф-кухар, ресторатор, телевізійний ведучий.
Покроковий рецепт домашньої італійської ковбаси зі свинини з сиром
Інгредієнти:
- Свинячої лопатки 2,3 кілограма
- Холодної води 1 стакан
- Солі 2 столові ложки
- Меленого чорного перцю 1 столова ложка
- Насіння фенхелю 2 столові ложки
- Тертого сиру пекоріно романо 1/2 стакана
- Нарізаної петрушки 1/2 стакана
- Свиняча кишка 230 грамів
Приготування:
- Зріжте зайвий жир з м’яса, але не дуже багато, тому, що фарш повинен складатися з 80% м’яса і 20% жиру. Розріжте м’ясо на шматки й пропустіть через м’ясорубку, використовуючи решітку з найбільшими отворами. Пропустіть м’ясо знову, на цей раз, використовуючи решітку з середніми отворами. Пропустіть фарш ще раз через цю ж решітку. У великій мисці змішайте фарш з водою, сіллю, перцем, насінням фенхелю, сиром і петрушкою.
- Ретельно промийте кишку під холодною проточною водою і наповніть її водою, щоб побачити пошкоджені ділянки. Встановіть на м’ясорубку насадку для наповнення ковбаси й надіньте кишку на набивну трубку, щільно придавивши її до основи. Помістіть ковбасний фарш в місткість зверху і почніть штовхати його вниз в корпус. Коли фарш почне заповнювати кишку, притримуйте ковбасу рукою. Наповнюйте ковбасу в повільному темпі, щоб фарш розподілився рівномірно, і не утворилися повітряні кишені. Закручуйте ковбасу через кожні 10-15 см.
- Посмажте італійську ковбасу на грилі, мангалі або сковороді. Зберігайте домашню ковбасу сирою в холодильнику протягом одного тижня або заморозьте для подальшого використання.
Смачного!