Делікатесна тарілка для двох: з вирізки, спаржі й креветок

Делікатесна тарілка для двох: з вирізки, спаржі й креветок докладний рецепт приготування.
Інгредієнти:
Серф-енд-Терф (печеня з м’ясом і морепродуктами):
- 6 гігантських креветок джамбо, зняти панцир і видалити жилку
- Яловичої вирізки 300 грамів, зачистити від жилок і жиру
- Спаржі 8 стебел
- Оливкової олії 2 столові ложки
- Сік 1/2 лимона
- Нарізаного свіжого чебрецю 2 чайні ложки, плюс 2 – 3 гілочки
- Панчети (60 гр.) 6 скибочок
- Морська сіль і свіжий мелений перець
- Несолоного вершкового масла 1 столова ложка
Олія з травами:
- Нарізаної свіжої петрушки 1/4 стакана
- Різаної цибулі шніт 2 столові ложки
- Оливкової олії 2 столові ложки
- Сіль і свіжий мелений перець
Приготування:
- Зробіть олію з травами: в кухонному комбайні змішайте паузами петрушку, шніт цибулю й оливкову олію. Введіть воду, якщо необхідно, і домішайте по 1/4 ч. л. солі й перцю. Перекладіть в невелику миску, накрийте і відставте в сторону (Ви можете зробити олію заздалегідь, і дати постояти протягом 2 годин).
- Розігрійте гриль в духовці.
- Приготуйте Серф-енд-Терф: складіть в одну миску креветки, оливкову олію, лимонний сік і чебрець, приправте перцем. Оберніть кожну креветку скибочкою панчети. Помістіть креветки в фользі в духовку.
В цей час приправте яловичину морською сіллю і перцем, зробіть надрізи по всій поверхні й вставте чебрець. Візьміть спаржу в руки, і надламайте, жорсткі кінчики викиньте. Помістіть в мікрохвильовку, і варіть при сильній потужності в мисці з 1/4 ст. води й дрібкою морської солі. - Тим часом, нагрійте середню сковорідку для жарки на високій температурі й додайте вершкове масло. Коли воно почне пінитися, викладіть яловичину і смажте до рум’яної скоринки, приблизно по 3 хв. з кожного боку.
- Перенесіть сковорідку під гриль, і доведіть яловичину до готовності, протягом приблизно 4 хв. Термометр, вставлений в м’ясо, повинен показувати 52 С. Дайте м’ясу відпочити під фольгою.
До цього часу у вас повинні підійти креветки, їх треба перевертати щипцями, і готувати по 2 хв. з кожного боку. Якщо спаржа стала м’якою протягом 2 хвилин, можете діставати з мікрохвильовки. Наріжте яловичину на 4 частини. Подавайте серф-енд-терф з зеленою олією.
Смачного!