Другі стравиСтрави з м'яса

Делікатесна тарілка для двох: з вирізки, спаржі й креветок

Делікатесна тарілка для двох: з вирізки, спаржі й креветок докладний рецепт приготування.

Інгредієнти:

Серф-енд-Терф (печеня з м’ясом і морепродуктами):

  • 6 гігантських креветок джамбо, зняти панцир і видалити жилку
  • Яловичої вирізки 300 грамів, зачистити від жилок і жиру
  • Спаржі 8 стебел
  • Оливкової олії 2 столові ложки
  • Сік 1/2 лимона
  • Нарізаного свіжого чебрецю 2 чайні ложки, плюс 2 – 3 гілочки
  • Панчети (60 гр.) 6 скибочок
  • Морська сіль і свіжий мелений перець
  • Несолоного вершкового масла 1 столова ложка

Олія з травами:

  • Нарізаної свіжої петрушки 1/4 стакана
  • Різаної цибулі шніт 2 столові ложки
  • Оливкової олії 2 столові ложки
  • Сіль і свіжий мелений перець

Приготування:

  1. Зробіть олію з травами: в кухонному комбайні змішайте паузами петрушку, шніт цибулю й оливкову олію. Введіть воду, якщо необхідно, і домішайте по 1/4 ч. л. солі й перцю. Перекладіть в невелику миску, накрийте і відставте в сторону (Ви можете зробити олію заздалегідь, і дати постояти протягом 2 годин).
  2. Розігрійте гриль в духовці.
  3. Приготуйте Серф-енд-Терф: складіть в одну миску креветки, оливкову олію, лимонний сік і чебрець, приправте перцем. Оберніть кожну креветку скибочкою панчети. Помістіть креветки в фользі в духовку.
    В цей час приправте яловичину морською сіллю і перцем, зробіть надрізи по всій поверхні й вставте чебрець. Візьміть спаржу в руки, і надламайте, жорсткі кінчики викиньте. Помістіть в мікрохвильовку, і варіть при сильній потужності в мисці з 1/4 ст. води й дрібкою морської солі.
  4. Тим часом, нагрійте середню сковорідку для жарки на високій температурі й додайте вершкове масло. Коли воно почне пінитися, викладіть яловичину і смажте до рум’яної скоринки, приблизно по 3 хв. з кожного боку.
  5. Перенесіть сковорідку під гриль, і доведіть яловичину до готовності, протягом приблизно 4 хв. Термометр, вставлений в м’ясо, повинен показувати 52 С. Дайте м’ясу відпочити під фольгою.
    До цього часу у вас повинні підійти креветки, їх треба перевертати щипцями, і готувати по 2 хв. з кожного боку. Якщо спаржа стала м’якою протягом 2 хвилин, можете діставати з мікрохвильовки. Наріжте яловичину на 4 частини. Подавайте серф-енд-терф з зеленою олією.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close