
Чанахи блюдо родом з Грузії. В оригінальному рецепті це тушкована баранина в глиняному горщику з різними овочами, як правило це картопля, баклажани, томати й цибуля.
Інгредієнти:
- Яловичина 500 грамів
- Картопля 8 штук
- Помідори 500 грамів
- Баклажани 300 грамів
- Морква 200 грамів
- Часник 4 зубчики
- Лавровий лист, сіль, перець і зелень за смаком
Приготування:
- Баклажани миємо й нарізаємо кубиками. Солимо й залишаємо на 30 хвилин, потім промиваємо водою і трохи віджимаємо.
- М’ясо, цибулю, картоплю і помідори нарізаємо кубиками. Моркву натираємо на крупній тертці.
- Беремо горщик. На дно викладаємо м’ясо, трохи солимо і перчимо. Зверху картоплю, потім баклажани, цибулю, на цибулю моркву, на моркву, помідори. Солимо і перчимо до смаку.
- Ставимо в духовку на 180 градусів протягом 1,5-2 годин. За 15 хвилин до готовності, покласти лавровий лист і зубчик часнику. Готове блюдо можна посипати зеленню.
Смачного!