Битки з індички

Оригінальна страва! Смачно – пальчики оближеш!
Биточки з індички сподобаються цінителям м’ясних страв. Вони ніжні, соковиті, ароматні. Подавати биточки можна з будь-яким гарніром до смаку. Підійдуть каші, картопля пюре, свіжі й тушковані овочі. Заготівля на початку обсмажуються на рослинній олії. Можна взяти соняшникову, кукурудзяну або оливкову олію. Потім биточки тушкуються в томатному соусі. Для соусу можна взяти покупну томатну пасту або домашнього приготування. Щоб соус був ароматним, його можна збагатити пряними травами й спеціями за смаком.
Інгредієнти:
- Філе індички 700 грамів
- Цибуля ріпчаста 120 грамів
- Курячі яйця 1 штук
- Часник 10 грамів
- Томатна паста 50 грамів
- Петрушка 20 грамів
- Базилік 2.5 грами
- Цукор 5 грамів
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія 40 мілілітрів
Приготування:
- Філе індички миємо під протічною водою, обсушуємо. Потім нарізаємо м’ясо на шматки. Ріпчасту цибулю очищуємо від лушпиння, ріжемо на пару частин. Подрібнюємо індичку разом з цибулею за допомогою м’ясорубки.
- Петрушку миємо, нарізаємо ножем дрібно. Часник очищаємо та пропускаємо через прес. Розбиваємо в фарш яйце, додаємо часник і петрушку. Солимо і перчимо до смаку та перемішуємо. Формуємо з фаршу невеликі биточки круглої форми.
- Рослинну олію наливаємо на сковороду, відправляємо на вогонь. Коли олія розігріється, обсмажуємо на ній биточки з обох боків до утворення рум’яної скоринки.
- Томатну пасту розводимо водою, води потрібно взяти приблизно 200-300 мілілітрів. Ретельно перемішуємо. Додаємо в соус цукор, солимо і приправляємо чорним меленим перцем за смаком. Збагачуємо сушеним подрібненим базиліком.
- Наливаємо отриманий соус в каструлю, відправляємо на вогонь. Як тільки соус закипить, викладаємо в нього биточки та накриваємо кришкою. Тушкуємо биточки протягом 20 хвилин.
Подаємо на стіл в гарячому вигляді з будь-яким гарніром до смаку.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Котлети по-київськи