Брюссельська капуста в смаженому вершковому маслі

Вершкове масло – унікальний продукт, який робить смачніше будь-яку страву, куди б його не додали. Воно скрасить навіть такий складний для багатьох овоч, як брюссельська капуста. Щоб брюссельська капуста вийшла по-справжньому смачною і не гірчила, виріжте з неї серцевини й готуйте тільки зелене листя. Після бланшування змішайте капусту зі смаженим вершковим маслом зі спеціями й збризніть лимоном. Смажене масло додасть їй легкий вершково-горіховий присмак і зробить відмінним гарніром до будь-якої м’ясної страви.
Інгредієнти:
- Брюссельської капусти 700 грамів, серцевину виріжте, листя зніміть
- Підсоленого окропу 4,5 літри
- Вершкового масла 3 столові ложки
- Кмину 1 столова ложка
- Щіпка подрібненого чорного перцю
- Щіпка солі
- Сік половини лимона
- Кріп
Приготування:
- У великій каструлі доведіть підсолену воду до кипіння. Додайте брюссельську капусту і бланшуйте приблизно 1 хвилину до яскраво-зеленого кольору.
- У сотейник покладіть вершкове масло, тмин і мелений чорний перець. Підсмажте масло до коричневого кольору.
- Додайте в смажене масло ошпарену брюссельську капусту і перемішайте, щоб повністю її покрити. Підсолити, посипте кропом, збризніть лимонним соком і подавайте.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Овочеве рагу з курячими ніжками