ГарніриДругі стравиСтрави з грибівСтрави з овочів

Броколі з грибами

Броколі з грибами – соковито, корисно і дуже смачно!
Подавайте гарнір з різними соусами, можна при смаженні спресувати в нього часточку часнику, щоб отримати неймовірний аромат!

Інгредієнти:

  • Броколі 200 грамів
  • Гливи 350 грамів
  • Рослинна олія 40 мілілітрів
  • Сіль за смаком
  • Цибуля ріпчаста 0.5 штуки

Приготування:

  1. Підготуйте продукти. Гриби можна використовувати будь-які, починаючи від магазинних печериць і глив, закінчуючи лісовими грибами, але не з маслянистою текстурою. Маслюки й інші маслянисті гриби краще за все не смажити з капустою, тому, що вони виділяють дуже багато в’язкої рідини. Броколі використовується як свіжа, так і заморожена. Готуючи свіжий овоч, його необхідно промити, розібрати на суцвіття і пробланшувати в окропі з соком лимона 2 хвилини.
  2. Очистити цибулю від лушпиння, промити й розрізати навпіл. Використовувати половину овоча, якщо він великий. Нарізати півкільцями. На сковороді прогріти рослинну олію, викласти в неї цибулеву нарізку. Обсмажити приблизно 3-4 хвилини на середньому вогні до рум’яності, але не засмажувати. Цибулева нарізка повинна стати м’якою!
  3. Промити гриби (гливи) від пилу і бруду, зрізати ніжки й нарізати кожен гриб брусочками. Додати на сковороду до обсмаженої цибулі. Томити близько 5-7 хвилин на середньому вогні. Присолити. Завдяки солі грибна нарізка швидше випустить рідину, яку необхідно випарувати. Тільки після цього гриби почнуть обсмажувати.
  4. Броколі промити, розділити на суцвіття. Викласти на обсмажені гриби й цибулю в сковороді. Акуратно перемішати, щоб овочева нарізка виявилася знизу. Обсмажити приблизно 3-5 хвилин, помішуючи якомога рідше. Але також намагатися не допускати пригорання страви.
  5. Як тільки вся маса придбає золотисту, рум’яну скоринку, стане м’якою, але буде тримати свою форму – ваше блюдо повністю готово! Багато радять на цьому етапі додати в нього сметану будь-якої жирності – це суто за вашим бажанням!
  6. Викласти броколі з грибами на тарілки й подати до столу. Блюдо смачне і в гарячому, і в холодному вигляді. Можна за смаком скропити соком лимона, щоб капуста трохи пом’якшила свій гіркуватий присмак.

Броколі з грибами – соковитий і смачний гарнір, який можна подати до будь-якого м’ясного або рибного блюда, як самостійну страву зі сметаною, майонезом або кетчупом, іншими соусами. Найкраще готувати його в сезон збору броколі, щоб максимально наситити свій організм вітамінами й мінералами. Суцвіття капусти збережуть свій яскравий колір, якщо їх пробланшувати в воді з соком лимона або дрібкою лимонної кислоти.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Рис на кокосовому молоці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close