Другі стравиСтрави з грибів

Білі гриби смажені з цибулею

Білі гриби смажені з цибулею можна подавати з гарніром з картоплі, гречки або пасти. Також вони цілком можуть бути самостійною стравою – їсти їх можна просто з хлібом. Білі гриби володіють бездоганним смаком і запахом, на відміну від маслюків та інших грибів, це саме той вид, який люблять всі. Вони не втрачають форму і колір під час термообробки, тому користуються особливою популярністю. Перед обсмажуванням лісові гриби рекомендується відварити в підсоленій воді для більшої безпеки.

Інгредієнти:

  • Білі гриби 500 грамів
  • Цибуля ріпчаста 200 грамів
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Рослинна олія 60 грамів
  • Вода 2 літри

Приготування:

  1. Гриби очищаємо від лісового сміття, миємо. Якщо трапляються екземпляри з червивою ніжкою, її обов’язково потрібно зрізати. Потім очищені гриби нарізаємо крупно, невеликі екземпляри можна залишити цілими або розрізати просто навпіл.
  2. Викладаємо підготовлені гриби в киплячу підсолену воду, відварюємо протягом 10 хвилин. У процесі варіння знімаємо піну за допомогою шумівки. Деякі господині тільки ошпарюють гриби окропом, але все ж краще не ігнорувати цей момент і зробити все як слід. Після закінчення зазначеного часу відкидаємо гриби на друшляк, даємо стекти рідині.
  3. Сковороду відправляємо на великий вогонь, наливаємо рослинну олію. Коли олія добре розігріється, викладаємо в нього підготовлені білі гриби. Смажимо гриби протягом 10 хвилин, не забуваючи помішувати. За цей час шматочки грибів повинні як слід підрум’янитися, придбати золотистий колір.
    Ріпчасту цибулю очищуємо від лушпиння, нарізаємо великими шматочками, викладаємо до грибів.
  4. Продовжуємо смажити все разом до м’якості й прозорості цибулі (за часом це становить приблизно 5-7 хвилин). На цьому етапі приготування гриби солимо і посипаємо чорним меленим перцем за смаком.
  5. Знімаємо сковороду з вогню. Подаємо страву на стіл відразу ж після приготування, доповнивши гарніром за бажанням. До білих грибів можна подати відварну гречку, пасту, також дуже смачно з картопляним пюре або просто відвареною або запеченою картоплею.
    Аромат просто чудовий!

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close