Баранина тушкована в мультиварці

Незвично, ситно і чудово смачно! Приготуй!
Баранина тушкована в мультиварці – цікава і надзвичайно смачна страва. М’ясо для нього краще брати молоде, щоб результат був ще більш дивовижний. Готувати баранину таким способом дуже просто завдяки використанню мультиварки. М’ясо і всі інші інгредієнти виходять м’якими, ніжними та соковитими.
Інгредієнти:
- Баранина 700 грамів
- Айва 400 грамів
- Корінь селери 200 грамів
- Цибуля-шалот 80 грамів
- Оливкова олія 60 мілілітрів
- Вино біле 100 мілілітрів
- Базилік 5 грамів
- Суміш трав за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Приготування:
- Миємо, обсушуємо і нарізаємо крупно баранину. Миємо айву і корінь селери, очищаємо їх, в айви видаляємо серцевини. І айву, і корінь селери ріжемо пластинками. Цибулю чистимо, нарізаємо кільцями.
- Включаємо мультиварку, режим “Смаження” (або “Мультиповар”), наливаємо в чашу оливкову олію, прогріваємо. Викладаємо в чашу цибулю, помішуючи, обсмажуємо її 3-4 хвилини. Додаємо до цибулі м’ясо, смажимо його 12-15 хвилин, не забуваючи помішувати.
- Кладемо в чашу селеру й айву, перемішуємо, продовжуємо готувати все разом 3-4 хвилини.
- Наливаємо вино, перемішуємо. Приправляємо сіллю, перцем, сумішшю прованських трав, знову перемішуємо. Закриваємо кришку, включаємо режим “Тушкування”, на якому готуємо страву 40 хвилин.
- Готову страву розкладаємо по тарілках, прикрашаємо базиліком і подаємо на стіл.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Рагу з яловичини в мультиварці