Другі стравиСтрави з овочів

Баклажани смажені у фритюрі

Неймовірно ароматна закуска, або гарнір, з баклажанів. Обжарювання у фритюрі у багатьох не користується репутацією корисного способу приготування через велику кількість олії, але у випадку з низькокалорійними баклажанами, це не страшно. Цей рецепт відмінно підійде для любителів спецій і прянощів, а шанувальники італійської кухні можуть додати до готового блюда традиційний італійський томатний соус Маринара.

Час: 25 хвилин
Складність: легко
Порцій: 2

Інгредієнти:

Баклажани:

  • 1 невеликий баклажан, нарізати в поперечному напрямку на скибочки по 6 міліметрів
  • Борошна або кукурудзяного крохмалю 0,5 стакана
  • 3 яйця, злегка збити
  • Розкришеного свіжого хліба 2 стакани
  • Солі 0,5 чайної ложки й додатково для посипання баклажанів
  • Креольської приправи 1 столова ложка, рецепт додається
  • Рослинна олія, для фритюру
  • Соус Маринара (за бажанням)

Креольська приправа:

  • Паприки 2,5 столові ложки
  • Солі 2 столові ложки
  • Часникового порошку 2 столові ложки
  • Чорного перцю 1 столова ложка
  • Цибулевого порошку 1 столова ложка
  • Каєннського перцю 1 столова ложка
  • Сушеного орегано 1 столова ложка
  • Сушеного чебрецю 1 столова ложка
  • Змішайте всі інгредієнти в потрібній тарі

Приготування:

  1. У 3 окремих невеликих мисках розмістіть борошно, яйця і хлібні крихти. До яєць додайте 0,5 чайної ложки солі й віночком збовтайте до однорідної консистенції. Заправте хлібні крихти 1 столовою ложкою креольської приправи й руками або виделкою ретельно перемішайте.
  2. Обваляйте кожен шматочок баклажана в борошні, щоб він був покритий з усіх боків і потім струсіть всі надлишки. Вмочіть кожну скибочку в яйце, а потім обваляйте в суміші хлібних крихт, натискаючи, щоб крихти прилипали. Викладіть на решітку або на паперові рушники щоб баклажани трохи підсохли, перш ніж приступати до обсмажування.
  3. Нагрійте глибоку важку сковороду, заповнену на 1,2 см рослинною олією, розігріту до 190 ° С. Смажте у фритюрі шматочки баклажанів (при необхідності партіями) по 1 хвилині з кожного боку, або до золотисто-коричневого кольору. За допомогою щипців викладіть на паперові рушники для того, щоб стекли надлишки олії. Перед подачею злегка посипте сіллю. Подавайте з соусом Маринара, або за своїми уподобаннями.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запіканка з баклажанів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close