Другі стравиСтрави з овочів

Баклажани смажені на грилі з йогуртово-м’ятним дипом

Батьківщиною баклажанів вважається Індія, але завдяки своїм смаковим якостям і користі, цей овоч полюбили в усьому світі. З баклажанів виходять відмінні закуски, для цього їх попередньо обсмажують або запікають у духовці. Смажені баклажани відмінно поєднуються з соусом з йогурту, оливкової олії, часнику і м’яти, нескладно і швидко готуються, і можуть подаватися як самостійне блюдо або на гарнір.

Час: 55 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 1 великий баклажан вагою близько 680 грамів
  • Оливкової олії 2 столові ложки
  • Часнику 2 зубчики, дрібно нарізані
  • Грецького йогурту жирністю 2% 1/4 стакана
  • Сушеної м’яти 1 чайна ложка
  • Меленого кумина 1/2 чайної ложки
  • Щіпка каєннського перцю

Приготування:

  1. Очистіть баклажани від шкірки за допомогою овочечистки та наріжте їх скибочками завтовшки трохи більше сантиметра. Щедро посипте скибочки сіллю, помістіть в друшляк і залиште на 30 хвилин. Потім промийте холодною водою і струсіть воду.
  2. Тим часом, в невеликій скляній мисці змішайте оливкову олію і часник, потім нагрівайте в мікрохвильовій печі, поки олія не стане гарячою і не буде пузириться, близько 20 секунд.
  3. У маленькій мисці змішайте разом йогурт, м’яту, кумин, каєннський перець, 2 столові ложки води й сіль за смаком.
  4. Підігрійте сковороду-гриль на середньому вогні або розігрійте вуличний гриль до середньої температури. Змастіть скибочки баклажана з обох сторін олійно-часниковою сумішшю.
  5. Обсмажуйте, поки баклажани не підрум’яняться і стануть м’якими, періодично їх перевертаючи, близько 15 хвилин. Полийте скибочки баклажана йогуртовою заправкою.

Примітки кухаря. При обсмажуванні баклажанів, уважно стежте за тим, щоб скибочки присмажувалися рівномірно. Перевертайте їх частіше, щоб вони не підгоріли на гарячому грилі до того, як повністю прожаряться. Якщо ви використовуєте сковороду-гриль, можливо, вам захочеться обсмажити баклажани в два прийоми, щоб уникнути переповнення сковороди.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Оладки з кабачків без яєць

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close