Другі стравиСтрави з овочів

Баклажани, фаршировані соусом болоньєзе

Сезон баклажанів в самому розпалі, тому намагаємося приготувати якомога більше ласих страв з цього овоча. Сьогодні це будуть баклажани, фаршировані соусом болоньєзе, запечені в духовці під сиром моцарела. М’ясний соус з томатами просто ідеально підходить до баклажанів. А щоб овочі не розвалилися в процесі, по-особливому підготуємо їх для запікання і фарширування. Шанувальникам баклажанів строго рекомендується до приготування!

Інгредієнти:

  • Баклажани 400 грамів (2 штуки)
  • Фарш яловичий 300 грамів
  • Томати консервовані у власному соку 300 грамів
  • Бекон сирокопчений 50 грамів
  • Моцарела 60 грамів
  • Цибуля ріпчаста 70 грамів
  • Часник 2 зубчики
  • Кріп свіжий 5 грамів
  • Петрушка свіжа 5 грамів
  • Олія рослинна 2 столові ложки
  • Сіль на смак
  • Перець чорний мелений на смак

Приготування:

  1. Підготувати продукти за списком.
  2. Цибулю очистити й сполоснути.
  3. Баклажани вимити й просушити. Після зрізати у баклажанів смужки шкірки, чергуючи зрізи з ділянками без них. Це легко можна зробити за допомогою чистки для овочів. Таким чином баклажани будуть добре тримати форму і пропечуться в духовці.
  4. Перекласти баклажани на суху сковороду, прикрити кришкою і готувати на невеликому вогні по 7-10 хвилин з кожного боку.
  5. Тим часом підготувати соус.
  6. Нарізати бекон шматочками.
  7. Цибулю нарізати невеликими кубиками.
  8. Зелень сполоснути, просушити й подрібнити. (Залиште трохи зелені для подачі.)
  9. Часник очистити й натерти на дрібній тертці.
  10. У сковороді прогріти бекон, щоб витопити жир, при необхідності додати трохи олії.
  11. До бекону додати цибулю й обсмажувати три хвилини. Після додати в сковороду фарш, постійно помішуючи фарш і цибулю, обсмажувати 4 хвилини. Обов’язково розбивати фарш дерев’яною лопаткою, щоб не було великих грудочок.
  12. Додати до фаршу томати консервовані у власному соку. Якщо томати цілі, їх краще попередньо нарізати.
  13. Також додати зелень і часник, сіль і перець на смак.
  14. Тушкувати соус болоньєзе 15-20 хвилин на невеликому вогні.
  15. Розігріти духовку до 180 градусів.
  16. Сир натерти на середній тертці.
  17. Готові баклажани перекласти на деко, акуратно зробити неглибокий розріз уздовж овоча. Після прим’яти м’якуш баклажанів за допомогою вилки.
  18. Наповнити баклажани соусом.
  19. Посипати заготівлю сиром. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку.
  20. Запікати баклажани в духовці при 180 градусах 20-25 хвилин.
  21. Перекласти готові баклажани на тарілки й подавати до столу.
  22. Такий смачний варіант страви можна сміливо подавати навіть на святковий стіл, посипавши свіжою зеленню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запечена цвітна капуста з часником і сиром

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close