Баклажани, фаршировані фаршем з яловичини

Звичні фаршировані овочі можна приготувати з незвичайним акцентом, який змінить ваше уявлення про знайомі страві. Родзинка цього рецепта – Пекоріно романо, твердий солоний сир, один з улюблених сортів на своїй батьківщині, в Італії. Його можна подавати не тільки в якості самостійної закуски. Пекоріно романо часто входить в рецепти італійських супів, салатів і пасти. Приготування цієї страви не обійдеться також без таких класичних інгредієнтів італійської кухні, як томати й базилік.
Час: 1 година 15 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4
Інгредієнти:
- 1 великий баклажан
- Оливкової олії 3 столові ложки
- Яловичого фаршу 250 грамів
- 1 невелика цибулина, порізана кільцями
- 1 червоний солодкий перець, нарізаний кубиками
- Часнику 3 зубчики, дрібно посіченого
- Порізаного листя петрушки 1/2 стакана
- Порубаного листя базиліка 1/2 стакана
- Тертого сиру Пекоріно романо 1 і 1/4 стакана
- Панірувальних сухарів 1/4 стакана
- 1 яйце
- 2 томати (нарізати)
Приготування:
- Духовку нагрійте до 175 – 180 ° С. Баклажан розрізати навпіл, вийміть акуратно середину, залишивши досить м’якоті, щоб він зберіг форму при запіканні. Вийняту м’якуш серцевини відваріть до м’якості протягом 10-12 хвилин.
- Одночасно розігрійте в сотейнику середнього розміру 1 столову ложку оливкової олії. Приправте фарш сіллю і перцем. Викладіть фарш в сотейник і обсмажуйте, поки не випарується вся рідина, а м’ясо не підрум’яниться. Приберіть надлишки жиру з фаршу паперовим рушником. Дайте злегка охолонути й дрібно порубати ножем, щоб не залишалося великих шматочків м’яса.
- В іншому сотейнику середнього розміру пасеруйте цибулю, перець і часник у 2 столових ложках оливкової олії. У мисці змішайте відварену баклажанну м’якуш, овочі, готовий фарш, трави, 1 стакан сиру, панірувальні сухарі і яйце. Наповніть рівномірно половинки баклажанів начинкою. Зверху викладіть порізані помідори й 1/4 склянки тертого сиру, що залишився; приправте сіллю і перцем.
- Перекладіть фаршировані баклажани на змащене олією деко або форму для запікання і поставте в гарячу духовку на 50 хвилин. Готову страву злегка остудіть, розріжте на кілька скибочок і подавайте на стіл.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Тушковані гриби з листовою капустою кале