Грецька кухняДругі стравиКухні світуСтрави з овочів

Баклажани, фаршировані бараниною

Фаршировані баклажани – блюдо, поширене у багатьох народів, воно дуже смачне, ароматне, і до того ж ситне і просте в приготуванні. Баранина, просочуючись овочевими соками, виходить м’якою і соковитою. Цю страву можна вживати й гарячою, і холодною, як самостійну страву, або в доповненні до гарніру. Крім того, вона має чудовий вигляд на святковому столі.

Інгредієнти:

  • Баранячого фаршу 450 грамів
  • 6 баклажанів
  • Оливкової олії 1 стакан
  • Вершкового масла 2 столові ложки
  • 2 дрібно нарізані головки цибулі
  • 3 помідори, очищені, без насіння і нарізані
  • 2 зелених болгарських перці, без насіння, нарізані
  • Дрібно нарізаної петрушки 1/2 стакана
  • Свіжовичавленого лимонного соку 2 столові ложки

Приготування:

  1. Очистіть баклажани по довжині смужками трохи більше сантиметра товщиною в стилі “зебра”, залишаючи сантиметрові смужки шкірки між кожними очищеними ділянками. Обріжте довгі баклажани, так щоб могли поміститися в сковороді.
  2. Розігрійте олію у великій, глибокій сковороді. Обсмажуйте баклажани до золотистого кольору з усіх боків, постійно їх перевертаючи, поки вони не почнуть розм’якшуватися. Потім покладіть їх у форму для запікання, розміщуючи їх один поруч з іншим, і зробіть на кожному баклажані глибокий поздовжній розріз.
  3. В не глибокій сковороді розігрійте вершкове масло, додайте цибулю і пасеруйте до м’якості, близько 5-7 хвилин. Потім додайте до цибулі баранину і готуйте протягом 10 хвилин. Додайте помідори, болгарський перець і сіль і обсмажуйте, поки весь сік не вбереться, близько 5 хвилин. Вмішайте петрушку, лимонний сік, приправте, і приберіть каструлю з плити.
  4. Нагрійте духовку до 175 ° С. Щільно начиніть баклажани сумішшю з фаршу, збільшуючи розріз рукою. Додайте в форму для запікання трохи води, накрийте і запікайте в духовці протягом 30 – 40 хвилин, або поки баклажани не стануть дуже м’якими.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запечена цвітна капуста з нутом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close