Антрекот зі свинини на сковороді

Антрекот – це смачний смажений шматок м’яса. Його можна готувати як з яловичини, так і зі свинини, головне вибрати правильне м’ясо на кістці. Це повинно бути м’ясо з реберними кісточками.
Сьогодні приготуємо антрекот зі свинини – це досить швидко і легко. Всі, хто хоче навчитися смачно смажити м’ясо, можуть ознайомитися з рецептом і застосувати його на практиці. А на гарнір можна подати овочевий салат.
Інгредієнти:
- Свинина 300 грамів
- Сіль 2 щіпки
- Чорний мелений перець 1 щіпка
- Оливкова олія 50 грамів
Приготування:
- Шматок свинини на кістці злегка відбити й додати спеції: сіль, перець.
У мене м’ясо нарізано на готові стейки й в кожному шматочку є кісточка. Якщо ви купили великий шматок м’яса, то розділіть його на шматочки так, щоб ребра залишилися в кожному антрекоті. - Антрекот змастити оливковою олією з усіх боків і залишити в такому вигляді маринуватися на 5-7 хвилин.
- Влити трохи олії на сковороду і гарненько розігріти. Викласти антрекот і почати смажити на сильному вогні.
- Через 15-20 секунд, можна перевернути. На сильному вогні м’ясо запечатається, утвориться кірочка, а всі соки залишаться всередині.
- М’ясо стало золотистим, продовжити смажити також швидко зі зворотного боку. Після чого зменшити вогонь до мінімуму і довести до повної готовності протягом 10 хвилин.
- Антрекот виходить хорошого прожарювання, без крові.
- Готовий антрекот подати до столу в гарячому вигляді. Свіжі овочі та зелень стануть найкращим гарніром для нього.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Рулет зі свинини з гарбузом, яблуком і козячим сиром