М’ясні котлети з морквою на пару

Котлети з м’ясного фаршу з морквою, приготовані на пару, виходять не тільки смачними, але ще і дієтичними, адже в них немає ні краплі олії й багато овочів. Замішуємо фарш з овочами й готуємо котлети в пароварці до обіду або вечері.
Інгредієнти:
- Фарш свинячий 500 грамів
- Цибуля ріпчаста 130 грамів (2 штуки)
- Морква 160 грамів (2 штуки)
- Молоко 100 мілілітрів
- Хліб білий (булка) 100 грамів
- Яйце 1 штука
- Часник 1 зубчик
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Олія рослинна для змащування форми
Приготування:
- У невелику місткість покришіть булку і залийте холодним молоком. Залиште на 5 хвилин.
- Часник очистьте і натріть на середній тертці.
- У миску викладіть фарш і часник.
- Моркву очистьте і натріть на дрібній тертці, додайте в миску з фаршем.
- Цибулю очистьте і натріть на середній тертці, викладіть в миску з фаршем і морквою.
- У миску з фаршем і овочами додайте яйце.
- Замочену булку подрібніть за допомогою блендера і додайте в миску з фаршем.
- Посоліть і поперчіть.
- Все добре перемішайте і відбийте фарш для щільності. Для цього зберіть фарш в руку, підніміть над мискою і киньте назад. Зробіть так 10-15 разів.
- Кошик пароварки змастіть рослинною олією. Вологими руками сформуйте котлети й викладіть в кошик пароварки.
- Встановіть кошик з котлетами в пароварку і готуйте протягом 25 хвилин на середній потужності, до готовності.
- Вийміть парові котлети з морквою з пароварки й відразу подавайте до столу.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Соковиті м’ясні котлети з цибулею і грибами