Без категоріїДругі стравиКотлети

М’ясні котлети з морквою на пару

Котлети з м’ясного фаршу з морквою, приготовані на пару, виходять не тільки смачними, але ще і дієтичними, адже в них немає ні краплі олії й багато овочів. Замішуємо фарш з овочами й готуємо котлети в пароварці до обіду або вечері.

Інгредієнти:

  • Фарш свинячий 500 грамів
  • Цибуля ріпчаста 130 грамів (2 штуки)
  • Морква 160 грамів (2 штуки)
  • Молоко 100 мілілітрів
  • Хліб білий (булка) 100 грамів
  • Яйце 1 штука
  • Часник 1 зубчик
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Олія рослинна для змащування форми

Приготування:

  1. У невелику місткість покришіть булку і залийте холодним молоком. Залиште на 5 хвилин.
  2. Часник очистьте і натріть на середній тертці.
  3. У миску викладіть фарш і часник.
  4. Моркву очистьте і натріть на дрібній тертці, додайте в миску з фаршем.
  5. Цибулю очистьте і натріть на середній тертці, викладіть в миску з фаршем і морквою.
  6. У миску з фаршем і овочами додайте яйце.
  7. Замочену булку подрібніть за допомогою блендера і додайте в миску з фаршем.
  8. Посоліть і поперчіть.
  9. Все добре перемішайте і відбийте фарш для щільності. Для цього зберіть фарш в руку, підніміть над мискою і киньте назад. Зробіть так 10-15 разів.
  10. Кошик пароварки змастіть рослинною олією. Вологими руками сформуйте котлети й викладіть в кошик пароварки.
  11. Встановіть кошик з котлетами в пароварку і готуйте протягом 25 хвилин на середній потужності, до готовності.
  12. Вийміть парові котлети з морквою з пароварки й відразу подавайте до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Соковиті м’ясні котлети з цибулею і грибами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close